Join us on Facebook!

Partenerii

Sub conducerea Centrului Krakowskie Centrum Zarządzania i Administracji Spółka z o.o., CVE este un proiect European dezvoltat in cadrul programului Comenius care are ca obiectiv cunoasterea in randul factorilor de decizie din scoli, al profesorilor si personalului nedidactic din invatamantul mediu a cooperarii dintre scoli si piata muncii mai ales prin Voluntariatul corporatist.

Coordenador

Krakowskie Centrum Zarządzania i Administracji Sp. z o.o. 

Centrul de Management si Administratie Ltd (KCZIA) din Krakovia este o institutie (de tip IMM), infiintata in Polonia si  specializata in:

Consultanta – servicii adaptate nevoilor specifice afacerilor (mai bine de 30 de contracte cu IMM-uri). Misiunea KCZIA in aceasta zona este de a oferi servicii de inalta calitate si consistenta, in vederea cresterii si sustinerii competitivitatii intreprinderilor, prin promovarea inovatiei, a transferului de tehnologie, a folosirii rezultatelor cercetarii, a dezvoltarii legaturilor cu institutiile de cercetare, a exploatarii oportunitatilor de finantare si asistenta in utilizarea programelor de dezvoltare.  

Invatamantul pentru adulti:

Centrul de perfectionare pentru adulti: KCZIA are o experienta vasta in invatamantul professional si pentru adulti, prin participarea companiilor intr-o serie de proiecte de invatare continua. KCZIA organizeaza perfectionari in dezvoltarea abilitatilor sociale si in ICT pentru tineri/someri, prin proiectul ECDL – Sansa ta pe piate muncii, pentru un numar de 120 de tinere femei fara un loc de munca, din regiunea Malopolska. In acest domeniu, grupurile noastre tinta sunt toate formate din adulti care doresc sa invete, mai ales femei si tineri in situatii speciale. KCZIA furnizeaza consultanta in domeniul pietei muncii. Se face legatura intre cursurile noastre si cariera posibila si se acorda ajutor somerilor in gasirea unui loc de munca. 

Centrul de Imbunatatire a Personalului de la Krakovia (KCDKO): KCDKO a fost infiintat in 2004. KCDKO este inregistrat la autoritatea educationala regionala – Oficiul Educational al Provinciei Malopolska. KCDKO organizeaza cursuri pentru profesori, directori de scoala si alte persoane care lucreaza in invatamantul primar, secundar si post secundar.

In toate activitatile sale KCZiA coopereaza cu diferite institutii din UE si Polonia, cum ar fi ONG-uri, scoli, universitati, IMM-uri si autoritati locale. 

Persoana de contact: 
Mrs. Maria Francuz
Tel: +48 12 429 41 41
Fax: +48 12 429 41 41
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  
Website: www.kczia.eu 
 
 
 

Partneri

 

 

Fundatia EuroEd

Fundatia EuroEd este o organizatie non-profit, infiintata in 1992 in Iasi, Romania. Aceasta ofera servicii educationale pentru toate categoriile de varsta. Fundatia EuroEd dezvolta o serie de programme, inclusiv cursuri de limbi (Engleza, Franceza, Germana, Italiana, Spaniola si Romana) si cursuri internationale de perfectionare pentru profesorii de limbi. 

Experienta deosebita a fundatiei EuroEd’s consta in coordonarea si participarea in proiecte cu finantare europeana, in strategiile si metodologiile de cooperare la nivel local, regional, national si transnational. Fundatia EuroEd a coordonat si a implementat peste 25 de proiecte educationale nationale si internationale (management educational, perfectionare a profesorilor, dezvoltare profesionala a diferitelor categorii de profesionisti etc.), incepand cu anul 1995. 

EuroEd are colaborari cu Inspectoratul Scolar al Judetului Iasi in unele proiecte si este acreditata de Ministerul Roman al Educatiei si de Ministerul Muncii din Romania, facand parte din sistemul educational, sectiunea de invatare continua. Este de asemeni membra in Asociatia Quest, care la randul ei este membra asociata Equals. EuroEd a primit 4 premii internationale in ultimii 5 ani pentru calitatea proiectelor sale, 3 premii europene si o distinctie internationala. Doua dintre proiectele coordonate de EuroEd au fost selectate de Comisia Europeana ca exemple de buna practica in colectia LINGO.

 
Persoana de contact: 
Mrs. Lucia Petrescu
Tel: +40-232-252.850/ 252.870
Fax: +40-232-252.902
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  
Website: www.euroed.ro 
 
 
 
 

 

 

Centrul de Studii si Initiative Europene

CESIE a fost infiintat in 2001, in numele sociologului Italian de renume Danilo Dolci (1924-1997). Este un ONG European independent si non-profit. CESIE se concentreaza pe construirea unei legaturi intre realitatea locala din Palermo si Sicilia si cea din Europa. Exista o gama larga de facilitati printre  care un centru de instruire profesionala, un centru educational pentru copii care lucreaza cu populatia locala si cu imigrantii, si un centru social. Personalul este format din manageri de proiecte, pedagogi, instructori si educatori cu experienta.

Obiective:

 • Promovarea dialogului intercultural 
 • Sprijinirea incluziunii sociale si a egalitatii de sanse 
 • Facilitarea educatiei si a perfectionarii continue 
 • Asigurarea unei dezvoltari globale responsabile si sustinute 
 • Dezvoltarea si sustinerea unui network la nivel local si international
 • Incurajarea cooperarii internationale

CESIE cauta in mod constant  noi metodologii, cum ar fi Abordarea Maieutica Reciproca si Planningul participativ  dezvolate de Danilo Dolci, pe care deja le foloseste.  Alte metode includ  Educatia UNESCO pe cei patru piloni, Gandirea si invatarea laterala, si metoda Invata facand.  

 
Persoana de contact: 
Ms.  Sarah Beal 
TEL.:+39 091 6164224        
Fax: +39  091 6230849 
Email:   Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  
Website: www.cesie.org
 
 
 

 

 

 

Inovaformação – Prestatii de servicii in Formarea Profesionala Lda. 

Inovafor este conectat la cea mai mare retea privata de servicii inovatoare din Europa, si are 150 de angajati si asociati in Roma, Luxembourg, Praga, Warsovia si SUA. Misiunea Inovafor este de a promova inovatia, de a instrui si consilia in domeniul inovarii, mai ales pentru IMM-uri si institutii de invatamant superior. Inovafor este acreditat de Serviciul de Acreditare a calitatii cu recunoasterea competentei de a conduce o serie intreaga de activitati de perfectionare si instruire.  Inovafor se bucura de o importanta experienta in proiectele de invatare continua, inclusiv proiecte  FP7 si Leonardo, atat de transfer cat si de inovare.

 
Persoana de contact: 
Ms. Marta Pinto
Tel: 00351 22 939 63 50 
Fax: 00351 22 939 63 51 
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  
Website: www.inovafor.pt
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Fundatia Solidaritatii si a Voluntariatului din Valencia 

Fundar, Fundatia Solidaritatii si a Voluntriatului din Valencia este o entitate privata non-profit, apartinand de Departamentul pentru solidaritate si cetatenie - Bancaja, regiunea Valencia. A fost infiintata pe 9 martie 2001, cu scopul de a motiva, promova si incuraja activitatea de voluntariat si solidaritate indreptate catre oamenii care au nevoie de acestea, si de asemeni de a coordona resursele sociale din Regiunea Valencia. Structura organizationala este condusa de un consiliu director cu atributii de guvernare si de reprezentare.

De-a lungul anilor, Fundar a dezvoltat o strategie care este menita sa transforme aceasta institutie in forta coordonatoare a diferitilor agenti din societatea valenciana in ceea ce priveste implicarea in proiecte de solidaritate. Asemenea proiecte nu ar fi posibile fara grija si planificarea efectuata de Fundar in toata regiunea Valencia, facand din toate initiativele ei de solidaritate unele accesibile corpului dinamic de voluntari. In acest sens, Regiunea Valencia are cel mai mare Centru de retele de voluntari din intreaga Spanie, si acesta se largeste continuu, fiind deja prezent in 76 orase din respectiva regiune.

Aceasta fundatie si-a extins granitele spre Europa, participand intr-un numar de proiecte internationale care garanteaza sustinerea schimburilor de experienta si de buna practica cu institutii din alte tari. 

 
Persoana de contact: 
Mr. Juan Ángel  Poyatos
Tel: +34 963 301 109 
Fax: +34 963 310 272
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  
Website: www.fundar.es
 
 
 

 
 
 
 

 

Centrul de Dezvoltare a Educatiei Tehnice Profesionale – Universitatea  Bahcesehir 

Universitatea Bahçeşehir a infiintat un Centru de dezvoltare a educatiei tehnice profesionale ((METGEM), o institutie unica in Turcia. Viziunea ei este sa devina o agentie de pionierat si consiliere prin alinierea la toate evolutiile si transformarile de pe piata muncii, cu integrarea retelelor nationale si internationale si cu sustinerea dezvoltarii educatiei tehnice profesionale contemporane.

Misiunea lor este de a furniza informatia, experienta, modelele de solutii achizitionate din cercetarea nationala si internationala in ceea ce priveste Educatia tehnica profesionala pentru uzul public. 

Rezultatul se vrea a fi un nou model de educatie tehnica si profesionala care va produce indivizi inalt calificati pentru nevoile si asteptarile pietei muncii.

Pentru dezvoltarea educatiei profesionale si mai ales a educatiei superioare, sarcinile Centrului sunt dupa cum urmeaza:

 • Alinierea la noile dezvoltari si inovatii din Europa si din lumea globala
 • Dezvoltarea unor metode noi si usor aplicabile, ca si a unor proiecte nationale si internationale pentru inalta calificare a fortei de munca
 • Pentru afaceri, IMM-uri si alte sectoare discutarea problemelor de baza si gasirea solutiilor cu comisia de consultanta.
 • Initierea de cooperari cu fundatii si institutii de perfectionare profesionala in vederea incurajarii, motivarii si perfectionarii personalului tehnic  
 • Analiza sstatistica privind educatia vovationala/profesionala din Turcia, gasirea neajunsurilor in VET si cooptarea actionarilor cererii si ofertei. 
 
Persoana de contact
Mr. Serkan Yeşilyurt 
Tel: 0090 532 45 51 03
Fax: 0090 381 06 00
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  
Website: www.metgem.com
 
 
 
 

 

Diversitatea Africana si Caraibeana 

Obiectivele principale ale ACDiversity, o organizatie de binefacere din Regatul Unit, infiintata in 1990 sunt:

 • Crearea si implementarea programelor pentru dezvoltarea economica si educationala a comunitatilor africane si caribiene.
 • Avansarea educatiei publice spre chestiunile legate de discriminare, si in special de discriminarea etnica.
 • Promovarea diversitatii si sustinerea tinerilor, mai ales din comunitatile africane si caraibiene in vederea constientizarii propriului lor potential

Programul cheie al ACDiversity, de  Mentorat si Dezvoltare/imbunatatire identifica elevi de 14-18 ani, in principal, dar nu exclusiv, din mediul african si caraibean, incurajeaza si sustine accesul acestora la invatamantul superior si ii pregateste pentru succesul academic si cel professional si personal. Facut in parteneriat cu scoli, univeritati, parinti si mentori voluntari din corporatii, Programul este unul riguros constituit si bine structurat si consta in:

 • Stagii si scoli de vara la LSE si Colegiul Corpus Christi, Universitatea Cambridge
 • Vizite si sesiuni de zile deschise in cadrul organizatilor financiare, legale si comerciale ( Bank of England, Barclays Capital, Slaughter and May, Clifford Chance, Withers, etc];
 • Ateliere de motivare si informare
 • Sesiuni de mentorat cu voluntari corporatisti; 
 • Servicii de voluntariat si catre comunitate;
 • Sesiuni de informare si de sustinere cu parinti si tutori.
 
Persoana de contact
Ms. Brenda King
Tel:+44 020 7922 7808       
Fax:  +44 08716 613 530 
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  
Website:  www.acdiversity.org   
 
FaLang translation system by Faboba